· Donar a conèixer la inspecció policial en l'àmbit de la seguretat alimentària.
· Ser capaç de coordinar les actuacions entre la policia local i els equips municipals de seguretat alimentària.
Definició
Capacitat de fer una bona feina, aconseguir els objectius fixats i superar els estàndards establerts, tot preocupant-se per a la millora contínua dels resultats.
La competencia implica ...
Elements bàsics en l'organització del treball personal: urgència vs importància.
Qualitats personals que afavoreixen el rendiment individual: mètode, proactivitat, decisió, compromís, efectivitat, etc.
Veure els fracassos com una font d'aprenentatge.
Mètodes d'avaluació de la pròpia activitat professional.
La innovació com element de contribució a la millora organitzativa.
Utilització de noves tecnologies com element de millora en l'eficàcia personal.
Sensibilització amb el consum responsable i la millora ambiental.
Nivells
· Aplica accions de correcció quan es produeixen desviacions (dificultats puntuals, urgències, etc.).
· Realitza la seva feina sense postergar-la ni allargar-la innecessàriament.
· Majoritàriament, porta al dia els encàrrecs de treball, argumentant els possibles endarreriments de manera objectiva i fonamentada.
· És receptiu quan se li fan puntualitzacions del que ha estat el resultat de la seva feina.
· Expressa frustració quan no pot assolir els objectius plantejats.
· No perd el temps.
· S'organitza el treball diari de manera autònoma, distingint clarament entre la urgència i la importància de les tasques encomanades.
· Utilitza sistemes de treball que li permeten assolir els objectius plantejats amb una bona utilització dels recursos públics facilitats.
· Es compromet amb els resultats i no es limita a obeir ordres: pren decisions amb criteri.
· Ofereix alta fiabilitat en les tasques més comunes del seu lloc de treball.
· Actua decididament quan hi ha desviacions importants entre el que s'ha planificat i els resultats assolits.
· Té gran capacitat per fer front a tasques diferents i simultànies amb un bon rendiment.
· Es mostra molt exigent amb si mateix: té un nivell de rendiment més alt que la resta dels seus companys.
· És una persona clau en l'assoliment dels objectius de la unitat organitzativa, sobretot en situacions de necessitat (càrregues de treball, baixes de personal, etc.).
· Es compromet amb nous reptes o noves responsabilitats assumint les dificultats del nou encàrrec.
· Compagina eficaçment la diversitat de tasques, la urgència i la importància fins i tot en situacions de pressió.
· Troba maneres més eficients de fer les coses, amb més qualitat, amb menys recursos, etc.
· Aporta solucions, alternatives per enfocar els procediments des d'altres punts de vista.
· Ofereix alta fiabilitat en les tasques més difícils o de més impacte associades al seu lloc de treball.
· Genera plantejaments i solucions innovadores als problemes fins i tot abans que apareguin.
· Reorienta els problemes per obtenir-ne resultats profitosos.


· Ser capaç de coordinar les actuacions entre la policia local i els equips municipals de seguretat alimentària.
· Saber efectuar el control sanitari d'aliments en el transport i en els establiments minoristes d'alimentació. Conèixer les mesures correctores aplicables.
· Saber aplicar els coneixements tècnics en l'àmbit de la seguretat alimentària necessaris per a desenvolupar les funcions de la policia local.
· Identificar els aspectes legals, actes, protocols i procediments relatius a la higiene dels productes alimentaris.
· Conèixer les deficiències i les condicions de risc sanitari.

·Dotar als assistents dels coneixements i eines bàsics per a determinar si un document de trànsit, d'identitat o de viatge, presenta indicis de falsificació.-Dotar als assistents dels coneixements bàsics per a intervenir amb Targetes d'estacionament per a persones amb discapacitat en la seva vessant penal i administrativa.

· Conèixer i aplicar les normatives que regulen les pautes d'actuació policial en la seva funció d'inspecció i vigilància específicament dels locals musicals i de restauració.
· Identificar les principals normes jurídiques i ordenances municipalsque regulen aquestes activitats.. Saber dur a terme els diferents tipus d'inspecció.
· Ser capaços d'identificar el règim sancionador aplicable en cada cas.

· Conèixer els tipus, les causes i les conseqüències del maltractament animal, així com les modalitats delictives actualitzades arran de les recents modificacions del 2023.
· Potenciar la capacitat dels agents per augmentar la detecció, valoració i avaluació dels primers indicis de maltractament i/o abandonament animal.
· Estudiar la connexió entre la violència cap els animals i la violència domèstica.
· Facilitar la definició dels criteris d¿actuació en les intervencions de protecció animal, respectant els principis legals.
· Elevar la conscienciació de l'obligatòria intervenció dels funcionaris policials davant dels casos de maltractament i/o abandonament animal.
· Conèixer quins són els conjunts de diligències inicials que més problemàtica produeixen en la intervenció operativa (entrades domiciliàries, peticions policials, primeres diligències, decomisos, judicialització, concurrència amb infraccions administratives i decrets d'aprehensió cautelar).

· Conèixer les normatives genèriques que regulen les pautes d'actuació policial en la seva funció administrativa d'inspecció i vigilància dels locals de pública concurrència.
· Conèixer els procediments d'actuació en la matèria.

Aquesta acció formativa s'alinea amb els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):
3. Salut i benestar.
11. Ciutats i comunitats sostenibles.
· Adquirir uns coneixements generals bàsics sobre la contaminació acústica.
· Conèixer la normativa vigent relacionada amb la contaminació acústica.
· Conèixer el procediment de mesures amb sonòmetre.